Trónok harca fórumos szerepjáték
Üdvözölünk a Trónok Harca - Westeros bukása fórumos szerepjáték oldalán!

Ha Vendég vagy, és még nem tagja az oldalnak, akkor érdemes elolvasnod az útmutatót (http://tronokharca.hungarianforum.com/h1-vilagleiras) vagy a facebookon kérdezned (https://www.facebook.com/groups/409330269177360/).
Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor lépj be. Smile


Game of Thrones - Westeros Bukása
 
HomeKeresésTaglistaRegisztrációBelépésCalendarGy.I.K.Csoportok
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Leírás
Staff
Latest topics
» Vendégkönyv
Kedd Aug. 13, 2013 9:02 pm by Kyleon Stark

» Kikötő
Szomb. Júl. 27, 2013 12:13 am by Drethon Greyjoy

» A Segítő új tornya
Pént. Júl. 26, 2013 10:37 am by Lissieri Targaryen

» Suszterek tere
Pént. Júl. 26, 2013 6:16 am by Selina Lannister

» Sárkányverem
Pént. Júl. 26, 2013 2:26 am by Lissieri Targaryen

» A Nagycsarnok
Csüt. Júl. 25, 2013 11:13 am by Nymeria Martell

» Chataya bordélyház
Szer. Júl. 24, 2013 7:39 pm by Marianne Tyrell

» Játékkereső, egyeztető
Hétf. Júl. 22, 2013 9:46 pm by Larten Bolton

» Az Apró Sasfészek
Vas. Júl. 21, 2013 1:27 am by Timm Arryn

Chat
Top posters
Lissieri Targaryen
 
Kyleon Stark
 
Drethon Greyjoy
 
Larten Bolton
 
Selina Lannister
 
Timm Arryn
 
Nymeria Martell
 
Gwynn Stark
 
Marianne Tyrell
 
A tűz és jég dala
 
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Júl. 13, 2013 1:06 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Drethon Greyjoy

Go down 
SzerzőÜzenet
Drethon Greyjoy

avatar

Hozzászólások száma : 67
Join date : 2013. Jun. 30.

TémanyitásTárgy: Drethon Greyjoy   Vas. Júl. 07, 2013 12:48 am

Név: Drethon Greyjoy
Életkor: 32 (A Fal Leomlása előtt két évvel született)
Ház: Greyjoy-ház

Külső, belső jellemzés:
Nem kiemelkedően magas, vagy épp termetes, cserébe viszont meglehetősen gyors. A világ a saját képére formálta: olyan kemény akár a vas, vagy a szikla. Jóval erősebb fizikummal rendelkezik, mint azt elsőre gondolná az ember fia. A sötétségben és folyamatos harccal töltött élet látszik rajta: testének minden részén találhatóak ilyen-olyan hegek (Híres arról, hogy minden saját kezűleg megölt ember után a jobb alkarján egy bemetszést ejt. Mondani sem kell, hemzsegnek ott a bemetszések.), a haja már őszülni kezdett, arcán megjelentek a ráncok. Arca sem túl bizalomgerjesztő, már a külsejétől is idegessé válhat a gyengébb lelkületű atyafi, emellé van valamiféle baljóslatú kisugárzása egész lényének. Ijesztően intelligens, valamint a végletekig kegyetlen, vérszomjas. Ez nem kifejezetten szerencsés kombináció a környezete számára. Az emberek valahogy mindig a lehető legerőszakosabb módon halnak meg körülötte. Ez önmagában még nem jelenti, hogy erősebbet, vagy nagyobbat ütne, de ha valaki meghal a jelenlétében, az bizonyosan drámai lesz. Kissé paranoiás, néha ott is ellenségeket lát, ahol nem feltétlenül vannak. Kiszámíthatatlan személyiség, azt mondják, súlyos gondok vannak a fejében, ami nyilvánvalóan igaz is.

Előtörténet:
A Tél beállta előtt két esztendővel látta meg a napvilágot, de azt nem élvezhette már túl sokáig, nem is emlékszik rá. Az Örök Éjszakában kellett felnőnie, ez meg is látszik rajta. Euron Greyjoy -állítólag- egy szem gyermeke, hogy vannak-e testvérei, ő maga sem tudja. Fiatalabb éveit Pyke szigetén töltötte, ahol megtanították ölni. Ebben a Vas szülöttei mindig is jeleskedtek, neki pedig a legjobb tanítómesterei voltak, akiket csak a szigetek adni tudtak. Tizenöt éves korától apja maga mellett tartotta, mint egyetlen lehetséges örökösét, vele kellett tartania a portyákra, amiket Euron semmi pénzért nem hagyott volna ki. Sajátságos kapcsolat fűzi nagybátyjához, Victarion Greyjoyhoz, akit inkább tartott érdemesnek arra, hogy apaként tekintsen rá, mint Euront. A huszadik neve napján a Szellem nevű hajó kapitánya lett, ideje nagy részét nagybátyjával töltötte a tengeren. Victarionon lassan eluralkodott a paranoia, ami később unokaöccse elméjét is megmételyezte, szent meggyőződése volt, hogy Euron király az életére tör. Ebben talán nem is tévedett olyan nagyot. Amiről -elméletileg- kettejükön kívül senki sem tudhat konkrétumot, az az, hogy régóta tervezték, hogy a királyt félreállítják az útból. Drethon gyakorlatias ember, tudta, hogy ha a Vas szülöttei nem hagynak el bizonyos hagyományokat, a Tél vége előtt legjobb esetben is éhen halnak. Előre eltervezett mindent: apja halála után átveszi a Vas-szigeteken az uralmat, a sárkányüveggel pedig kereskedni fog Királyvárral. Mert ő tudta, hogy a Birodalom maradéka ott zsúfolódott össze, ezt Victarion közölte vele, de Euron elől elhallgatták.
Euron kerek huszonöt évig uralkodott a Vas-szigeteken, amikor a Vízbefúlt Isten magához ragadta. Ebben Drethon is segítségére volt. Ő volt az, aki apja torkát álmában vágta át, majd kivárva a megfelelő alkalmat, egy vihar során a vízbe vetette a Csend fedélzetéről. Az emberek nem kérdezősködtek sokat. Már csak azért sem, mert aki mégis így tett volna, az igen hamar gyászos véget ért. Drethon átvette apja helyét a trónon, Victarion pedig maradt a Vasflotta élén. Drethon kiválogatta a legjobb gyilkosokat, megrakodta a Szellem-et sárkányüveggel és útnak indult Királyvárba. Ez az út csaknem fél évig tartott a Mások miatt, akik közben megjelentek a tengereken is. Végül, mikor megérkezett, kijelentette, hogy csak akkor hajlandó kirakodni, ha Davos Baratheon király beleegyezik, hogy a Vas-szigetek attól a naptól az idők végezetéig függetlenek lesznek a koronától, illetve elismeri Drethont és utódait a Vas-szigetek egyedüli uralkodóinak. A király belement, nem tehetett mást, szüksége volt a sárkányüvegre ahhoz, hogy háborút vívhasson a Mások ellen.
Eközben a Vas-szigeteken lázadás tört ki Drethon ellen, aki szakított a hagyományok egy részével. Victarion vérbe fojtotta a felkelést, ezután Drethon kinevezte a Vas-szigetek helytartójának. Ő maga, Pyke Kaszás Ura, az ideje nagy részét Királyvárban tölti, hogy érdekeit képviselje. Immáron hat éve van nyitva a kereskedelmi út Pyke és Királyvár között, Drethon vagyona és befolyása pedig egyre gyarapodik. Az a célja, ha a Télnek vége szakad, ő legyen a leggazdagabb és legerősebb ház uralkodó feje Westerosban.

Rövid leírás:
Drethon Greyjoy a Vas-szigetek királya, a Tengeri Szél fia, Pyke Kaszás Ura. Valószínűleg a legkegyetlenebb ember egész Westerosban, bárki számára félelmetes ellenfél lehet. Ugyanakkor paranoid, senkiben nem bízik (még önmagában sem). Sosem lehet tudni épp mire gondol (van, hogy ő maga sem tudja), de hogy nem azt mondja ki, az biztos. Mindent és mindenkit lenéz maga körül. Furcsa, baljós érzést kelt az emberekben, mintha mindig körülvenné a vihar előtti csend.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Drethon Greyjoy
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trónok harca fórumos szerepjáték :: Useres fórumok, csevegés, kérdések, karakteralkotás :: Előtörténetek :: Greyjoy-ház-
Ugrás: