Trónok harca fórumos szerepjáték
Üdvözölünk a Trónok Harca - Westeros bukása fórumos szerepjáték oldalán!

Ha Vendég vagy, és még nem tagja az oldalnak, akkor érdemes elolvasnod az útmutatót (http://tronokharca.hungarianforum.com/h1-vilagleiras) vagy a facebookon kérdezned (https://www.facebook.com/groups/409330269177360/).
Ha már tagja vagy az oldalnak, akkor lépj be. Smile


Game of Thrones - Westeros Bukása
 
HomeKeresésTaglistaRegisztrációBelépésCalendarGy.I.K.Csoportok
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Leírás
Staff
Latest topics
» Vendégkönyv
Kedd Aug. 13, 2013 9:02 pm by Kyleon Stark

» Kikötő
Szomb. Júl. 27, 2013 12:13 am by Drethon Greyjoy

» A Segítő új tornya
Pént. Júl. 26, 2013 10:37 am by Lissieri Targaryen

» Suszterek tere
Pént. Júl. 26, 2013 6:16 am by Selina Lannister

» Sárkányverem
Pént. Júl. 26, 2013 2:26 am by Lissieri Targaryen

» A Nagycsarnok
Csüt. Júl. 25, 2013 11:13 am by Nymeria Martell

» Chataya bordélyház
Szer. Júl. 24, 2013 7:39 pm by Marianne Tyrell

» Játékkereső, egyeztető
Hétf. Júl. 22, 2013 9:46 pm by Larten Bolton

» Az Apró Sasfészek
Vas. Júl. 21, 2013 1:27 am by Timm Arryn

Chat
Top posters
Lissieri Targaryen
 
Kyleon Stark
 
Drethon Greyjoy
 
Larten Bolton
 
Selina Lannister
 
Timm Arryn
 
Nymeria Martell
 
Gwynn Stark
 
Marianne Tyrell
 
A tűz és jég dala
 
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Szomb. Júl. 13, 2013 1:06 am-kor volt itt.

Share | 
 

 Nymeria Martell

Go down 
SzerzőÜzenet
Nymeria Martell

avatar

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2013. Jun. 29.

TémanyitásTárgy: Nymeria Martell   Szer. Júl. 17, 2013 9:17 am

Név: Nymeria Martell
Ház: Martell-ház
Nem: Nő
Kor: 29 (Született: a fal leomlásának 1. évében)

Előtörténet:

Édesanyja Arianne Martell, édesapja egy hűséges Martell-zászlóhordozó, Rodrick Yronwood. Rögvest azután, hogy visszatért Dorne-ba a hercegnő férjhez ment ehhez a büszke, szikla-szilárd jellemű, tisztességes emberhez és kilenc hónap se telt el, mire megérkezett Nymeria. Az édesapjával sose találta meg a hangot, túl merev volt, míg Nymeria inkább a Homokkígyókra ütött, vad volt, megzabolázhatatlan, tüzes, szikrázó lilás-kék tekintetű amazon. Harcot akart tanulni, kifigyelte az embereket, rengeteg csínyt követett el a házban, kisebbeket és nagyobbakat, de fizikailag és ténylegesen nem ártott senkinek, annyira vásott sose volt.
Az apja ahhoz képest, hogy nagyon szigorú ember volt, vele mindig elnéző volt, mintha csak a kezdettől fogva nem is a lányát látná benne, hanem a kis hercegnőt, aki majd egykor Dorne úrnője lesz. Nagyon anyás volt, mindent Arianne-től tanult, nagyon hasonlított mindig is az édesanyjára.
Korai években:
A homoki gyerekekkel töltötte a gyerekkorát az óázisoknál - és másfél éves koráig Myrcella is vele volt, dédelgette, de ebből semmire se emlékszik -, egészen addig, míg a Tél annyira betört a birodalmukba, hogy már képtelenség volt a maradásuk és képtelenség volt, hogy a nemes gyerekeket megvédjék a kint zajló szörnyűségektől. Már rengeteg katona ment el keletre, hogy megállítsa a Másokat, több tízezren haltak meg, de a gyerekek elől mindent eltitkoltak, ameddig csak lehetett. Nymeria ekkor már olyan korban volt, hogy felfogja a halált, a titkokat.
Fal leomlása után 8-ban:
Olyan szinten trauma volt neki az, amit látott Királyvár felé, a rengeteg síró asszony, a hír, hogy a nagybátyja és az egyik nagynénje (Homoki... valamelyik. ) nem csak elment, hanem csatában halt meg... Minden, amit a Másokról nagyon gyorsan kellett megtudnia, hogy a tudatlanságból kilépjen, sokkolta és szorongást idézett elő benne. Szorongást, miszerint rengeteg szerette hazudott neki, miszerint mindenki eltitkol valamit. Nem érdekelte, hogy érte tették, hogy őt védték, a gyerekkorát. Valahol mélyen érzi, hogy előbb tudta az igazat a külvilágról, mintsem elmondták volna a felnőttek, mert rengetegszer hallgatta ki a párbeszédeket, de nem állt össze magától, hogy miről is van szó. Mióta "felvilágosították" még jobban figyel a részletekre, a sugdolózásra, kihasználta karcsú termetét és rengeteg helyre mászott be, aztán ahogy felkerültek Királyvárba semmi se változott.
F. u. 12-től:
Jobban mondva szépen lassan belefolyt édesanyja ügyeibe, átvette minden kapcsolatát, ami Királyvárhoz és egyéb helyeken lévő besúgókhoz kötötte, majd nem csak a Martellek kémmesteri dolgaiba folyt bele, hanem mindent átvett anyja kezéből. Ekkor még az egész Királyvári lét káosz volt nehéz volt átlátni az eseményeket hogy még is csak mi lesz a sorsa a városnak a jég vagy a tűz martalékává lesznek az emberek... Arianne egyre betegesebbé vált Dorne elvesztésébe beleroppant lelkileg és testileg is, egyre csak Dorne-ért sóhajtozott, a férje hiába állt ki mellette egyre fogyott a feléjük táplált tisztelet, a család hírneve hanyatlott. Eközben nagynénjével, Sarellával folyamatosan Dorne-i hagyományokról tanult, ne felejtsen semmit, sőt, igazi Homokkígyót nevelt belőle, a fegyverneme íj lett, mint a nagynénjéé.
Arianne F.u. 16-ban újra teherbe esett, de a megtört test és a megtört lélek nem bírta a súlyt, a magzat négy hónaposan meghalt és vele együtt az édesanyja is. Két évig a férje volt a Martell család feje, egészen addig, míg Nymeria magának nem követelte a tisztséget, jogosan.
F. u. 18:
Ez nagyon korán következett be, 18 évesen, amikor hozzáment egy kisebb nemeshez, férjezett asszonyként pedig volt ki mögött állnia, kinek a fülébe suttognia, hogy a hülye Királyváriak azt higgyék, hogy a férje az, aki képviseli Dorne-t és nem az asszony.
F.u. 24:
Megszületett kislánya, Oberyna, a lány szöges ellentéte anyjának, minden jámborságot és talán bárgyúságot is megkapott az apjától, ártalmatlan, imádni való, hatalmas kék – habár néha lilásan csillogó - szemekkel rendelkező kislány, mindenkinek a szívét meghódítja. Védelmezi, de a lány sokkal jobban tisztában van a külvilággal, mint ahogy ő volt valaha az ő korában, de a félelem jelét a kislány ritkán mutatja. Nagyon érdeklődik a sárkányok iránt ő is, az anyja is, de a Segítő nélkül természetesen eszükbe se jutna oda merészkedni, ezt még a kicsi Oberyna is tudja, hogy helytelen és veszélyes. Amikor a lány túlságosan sárkány mániás lesz meg kell hallgatnia a rémtörténetet a sárkányról, aki szétszaggatta Myrcella nénit és azonnal lanyhul az érdeklődése.
F. u. 25:
Mikor megérkezett a király és segítője és minden elrendeződött először a férjét kérték fel tanácstagnak. Persze a Kistanács pontosan tudja, hogy a férfi jámbor, egyszerű lélek, Nymeria előttük egyre kevésbé játszotta meg, hogy csak egy úr asszonya, nem Dorne jogos örököse és a Martell-ház feje. Fél év alatt egyértelművé vált, hogy ki hordja a nadrágot, a férfit kirakták a Kistanácsból. Nymeria csöppet sem lepődött meg, amikor őt kérték fel, hiszen pontosan tudta, addigra már minden kémet ő irányított réges-régen a férje helyett - sőt, tán mindig is így volt.
Jelenleg is a Kistanács tagja, mindenhol vannak kémei, de se nem pók, se nem madárka, Nymeria korszakában siklók szolgáltatják az információkat. Sikamlós, mindenhová bekígyózó, kétszínű emberek, még sosem volt rá példa, hogy elárulták volna bármelyik információ szerzőjét vagy álhírt kapott volna - és nem is lesz ilyen.

Rokonság:
Bármelyik Homokkígyó gyermeke, a kor változó, maximum 40 éves, Sarellánál nincs minimum, a többi Homokinál minimum 20, mert az asszonyok meghaltak csatában vagy az úton Királyvár felé.
Homokkígyókon kívül... nem is tudom, Trystane, Quentyn (Arianne testvérei) fattyak nem tudom hány évesek lennének, ha lennének.
A többi ág már Targaryen. : D

_________________
Nymeria Martell, Dorne hercegnője, a Kistanács Kémmestere, a Suttogó Siklók Úrnője.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Nymeria Martell
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trónok harca fórumos szerepjáték :: Useres fórumok, csevegés, kérdések, karakteralkotás :: Előtörténetek-
Ugrás: